Monet juuri äskettäin valitut eduskuntaehdokkaat ovat nyt myös ehdokkaina eurovaaleissa.  Äänestäjät eivät ole olleet tästä kovin mielissään, sillä he kokevat, että he ovat tulleet huijatuiksi, ja että heidän äänensä ovat menneet hukkaan. 

 

Ehdokkaita eurovaaleissa on erityisesti perussuomalaisten ja vihreiden puolueista. Ainakin perussuomalaisten kansanedustajat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Sebastian Tynkkynen ovat kertoneet, että heidän suunnitelmissaan on ottaa paikka eurovaaleissa vastaan, jos he tulevat valituksi. Vihreiden Bella Forsgren ja Saara Hyrkkö taas kertovat, että he eivät ole vielä varmoja ottaisivatko paikkaa vastaan, ja sanovat etteivät koe huijanneensa äänestäjiä. 

 

Tällaisessa tilanteessa olisi siis erittäin tärkeää, että eduskuntavaaliehdokas kertoisi hyvissä ajoin ajatuksistaan pyrkiä myöskin eurovaaleihin. Kun aikomuksista ilmoitettaisiin aikaisemmin, ei voitaisi syyttää, että on tultu huijatuiksi, tai että oma ääni olisi mennyt hukkaan. Toisaalta voidaan ajatella, että eduskuntavaaleissa annettu ääni menee silti lähinnä puolueelle, eikä niinkään ehdokkaalle, kuten vasemmistoliiton kansaedustaja ja eurovaaliehdokas Hanna Sarkkinen asiasta kertovassa MTV:n uutisessa sanoo. Jos näin haluaa ajatella, ei oletettavasti silloin kai ole niin väliä hakeeko oma ehdokas eurovaaleihin vai ei.