Suomalaisten toiminta netissä lisääntyy koko ajan ja tämänkin takia olisi hyvä, että suomalaiset toimivat turvallisesti netissä. Suomalaiset osaavat toimia osittain netissä, mutta nykyään on yllättävän helppo viedä ihmisten henkilökohtaisiatietoja ja käyttäjätietoja netissä, jos niitä ei turvaa kunnolla ja osata huomata erilaisia huijaukset. 

  

Nuorten tulisi informoida ja opettaa vanhempia ja isovanhempia, miten toimia netissä, miten varoa erilaisia vaaroja ja miten niitä estetään. Esimerkki tilanteena voisi toimia isovanhempi maksaa netissä laskua ja tämän myötä hän on tehnyt virheen ja hänen tietonsa on päässyt rikollisten käyttöön ja hänen luottotietojansa on voitu käyttää väärin. Kukaan ei halua, että näin kävisi oman sukulaisen kohdallaan.  

  

Suomalaisille pitäisi opettaa vielä enemmän netin vaaroista ja miten välttää niitä, sekä vanhemmille ihmisille pitäisi opettaa netin käyttöä, sillä jos laskujenkin maksaminen viedään netin puolelle niin melkein kukaan vanhus ei niitä yksin osaa maksaa. Tästä voisi todeta, että ihmisten pitäisi enemmän kiinnittää huomiota turvallisuuteen, miten netisää toimii ja ihmisille pitäisi kertoa eri vaaroista ja huijauksista.   

Kirjoituksen teemana toimi osittain uutinen https://yle.fi/uutiset/3-10743139