Ylen uutisessa “Kohuotsikot vanhusten huonosta hoidosta herättivät päättäjät: vanhuspalveluiden uudistaminen nytkähti nyt eteenpäin (10.4.2019 Yle.fi) keskustellaan vanhusten huonoista hoidosta ja siihen liittyvästä vanhuspalvelulain täysremontista. Mielestäni viime aikoina on ollut aivan liikaa uutisia vanhusten huonosta hoidosta, mikä on erittäin huono juttu.  

 

Uutinen kertoo mielestäni selkeän asian, että vanhuspalvelulain pitää muuttua, koska vanhuksia pitää hoitaa kunnolla! Omaiset ovat varmasti tällä hetkellä tosi huolissaan tutuistaan, jotka ovat näissä niin sanotuissa “hoivakodeissa”. Tällä hetkellä hoivakotien vanhusten hoito on erittäin huonoa. Esimerkiksi minun mummoni oli nyt keväällä hoivakodissa ja hän sai siellä erittäin huono laatuista hoitoa. En voi itse käsittää, kuinka alas vanhusten hoito on Suomessa tippunut. Ei tietenkään kaikissa hoivakodeissa, mutta ainakin Ylen uutinen listasi kaksi hoivayhtiötä: Esperi Care ja Attendo. Mummoni oli Attendonyhdessä hoivakodissa ja hän sanoi, ettei koskaan mene enään sinne. 

 

Mielestäni on erittäin tärkeää vanhusten kannalta saada tämä ongelma nopeasti kuntoon ja olen erittäin iloinen, että sosiaali- ja terveysministeriö laittoi työryhmän hoitamaan asian. Toivon myös, että vanhuspalvelulakiin tulee erittäin isoja laatu vaatimuksia. En voi edes ymmärtää, miten vanhusten hoidon laatu on laskenut viime vuosina.                                            

 

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10732822